Fasadrenovering

Fasadrenovering är en av de mest grundläggande tjänsterna som Bygg & Fasad erbjuder, med mer än fyra decennier av samlad expertis. Att renovera en fasad innebär allt från att fräscha upp en befintlig putsfasad till att utföra tilläggsisolering för ökad energieffektivitet.

Varför fasadrenovering är viktig

Fasadrenovering är inte bara en kosmetisk uppdatering; det är en viktigt investering i din fastighets livslängd och prestanda. En väl underhållen fasad skyddar byggnaden mot väder och vind och bidrar till en markant ökning av fastighetens livslängd. 

Steg för steg: Vår process för fasadrenovering 

Analys av befintligt material: Vi börjar med att noga undersöka och analysera den befintliga putsen och färgen. Detta steg är avgörande för att bestämma vilken typ av åtgärder som är nödvändiga.

Bedömning av behov: Beroende på den initiala analysen kan våra åtgärder variera:

  • Fullständig ersättning av puts: I fall där den befintliga putsen är utöver sin livslängd och behöver ersättas helt eller delvis. 
  • Reparation och målning: I andra fall kan det räcka med att reparera skador på putsen och applicera ny färg. 

 

Tilläggsisolering: Ett alternativ som ofta övervägs är tilläggsisolering där vi installerar ett isoleringssystem direkt över den befintliga fasadputsen. Dessa system kan inkludera isolerskivor från 20 till 200 mm i tjocklek.

Kostnadsfri konsultation: Vi erbjuder kostnadsfria åtgärdsförslag och offertberäkningar. Kontakta oss för att dra nytta av vår expertis och säkerställa att din fasadrenovering genomförs korrekt.

Fördelarna med fasadrenovering

Energieffektivitet: Genom tilläggsisolering och moderna fasadmaterial kan energikostnaderna minskas avsevärt. 

Estetik: En renoverad fasad förbättrar fastighetens utseende och ökar dess marknadsvärde. 

Långsiktig hållbarhet: Korrekt utförda fasadrenoveringar skyddar byggnaden mot yttre påfrestningar och förlänger dess livslängd. 

Kontakta oss

Är du intresserad av att veta mer om hur vi kan förbättra din fasads utseende och funktion? Kontakta Bygg & Fasad idag för en personlig konsultation och få en skräddarsydd lösning som matchar dina behov och budget. Med Bygg & Fasad får du tillgång till över 40 års erfarenhet inom fasadrenovering. Vi använder bara de bästa materialen och metoderna för att säkerställa att varje projekt uppfyller våra höga standarder för kvalitet och hållbarhet. Låt oss hjälpa dig att förvandla din fastighet med en professionell fasadrenovering. 

Referensobjekt inom Fasadrenovering

Balkongrenovering

Storgatan mfl, Forsbacka

Tilläggsisolering samt puts på 8 huskroppar
Renovering av 108 st balkonger
Byte av 108st balkongfronter
Kund: Gavlegårdarna
År: 2019

Balkongrenovering

Gävlehus 10

Rivning av tegelfasad på 3st punkthus
Tilläggsisolering och puts på 3st punkthus
Renovering av 78st balkonger.
Byte av 78st balkongfronter.
Montage av 78st inglasningar
Kund: Riksbyggen
År: 2020

Fasadrenovering - Putsade fasader

Brf Esplanaden

Demontering av plåtfasader
Tilläggsisolering och ny puts på fasader
Byte av fönster:
Beställare: HSB Mälardalarna/Brf Esplanaden
År: 2021